Heb je een horecagelegenheid? Dan heb je natuurlijk een horeca koelkast of koel-vriescombinatie nodig. Of een koelcel of een aparte vrieskast als je bijvoorbeeld veel etenswaren op voorraad neemt of als je de producten langdurig wilt bewaren. De koelkast staat doorgaans in de keuken waar feitelijk de producten liggen die je op de dag nodig hebt om je gasten van heerlijke gerechten te kunnen voorzien. Horeca koelkasten hebben in de regel een inhoud capaciteit van 400 liter tot wel 700 liter en zelfs meer als je voor een dubbeldeurs koelkast kiest. Wil je meer weten over de koelkast voor in de horeca? Lees dan snel verder! Enkeldeurs of dubbeldeurs koelkast?Wanneer je een horeca koelkast gaat kopen kun je kiezen voor een enkeldeurs of dubbeldeurs model. Enkeldeurs modellen hebben doorgaans een inhoud capaciteit van minimaal 400 en maximaal 700 liter. Dubbeldeurs modellen hebben minimaal 900 liter aan inhoud capaciteit. De keuze die je maakt is afhankelijk van hoeveel producten je moet opslaan en of je er ook de ruimte voor hebt. Logischerwijs zijn dubbeldeurs koelkasten een stuk groter! Je kunt ook nog kiezen voor koelkasten met glazen deuren. Het voordeel hieraan is dat je kunt zien wat er in de koelkast ligt zonder dat de deur hoeft open te trekken. De motor hoeft dan ook minder hard en vaak te werken om de temperatuur in de koeling gelijk te houden. Horeca koelkast kopen? Let op de koelmethode!De ene horeca koelkast is de andere niet! Je hebt keuze uit hoeveel inhoud capaciteit een koelkast heeft, het materiaal waar de koeling van is gemaakt en of je bijvoorbeeld glazen deuren wilt laten monteren. Waar je ook op moet letten is welke koelmethode de koelkast gebruikt. In de basis kun je kiezen uit drie verschillende koelmethoden; statische koeling, geventileerde koeling en geforceerde koeling. – Bij de methodestatische koelingwordt er verkoeld met behulp van leidingen met koelmiddel in de wanden van de koelkast. In veel modellen voor thuisgebruik wordt deze methode ook toegepast. Wanneer je vaak de koelkastdeur moet openen is het af te raden om voor een koelkast met statische koeling te kiezen. Het grote voordeel van een koelkast met deze methode is dat onverpakte producten niet snel uitdrogen. – Bij een koelkast met geventileerde koelingwordt de inhoud ook verkoeld met behulp van leidingen met koelmiddel in de koelkast wanden, maar er is ook een circulatie van koude lucht aanwezig. Met dank aan de ventilator. Met deze methode blijft de koeling ook altijd goed op temperatuur. Handig als je dus vaak de deur moet openen om te kijken wat erin ligt of om producten te pakken die je nodig hebt. – De methodegeforceerde koelingis de methode die het vaakst bij professionele koelkasten wordt toegepast. De koude lucht wordt met behulp van een verdamper – of zelfs meerdere verdampers – en een ventilator in de koeling geblazen. Daardoor is er altijd een constante temperatuur aanwezig. Handig als je de koelkast vaak moet openen. Het is ook aan te raden om een koelkast met geforceerde koeling te bestellen wanneer je de horeca koelkast in een warme omgeving plaatst.
|