Adfunding
Image default
Aanbiedingen

De ene viskist is de andere niet

Een viskist is een heel handig hulpmiddel bij het witvissen. De zitkoffer is zowel een viskoffer / tacklebox, als visstoel. Ook zijn er verschillende modellen verkrijgbaar die verder uitbreidbaar zijn met hengelsteun, paraplusteun en vistafel. Er kleven echter ook nog enkele nadelen aan. Lees in deze blog de plus- en minpunten.

 

Het gewicht van een viskist

Een viskist weegt al verschillende kilo’s van zichzelf. Komt daarbij ook nog een respectabele hoeveel voer, tuigensets, lood, voerkorven, steunen en tafel, dan kan een kist al snel meer dan 20 kilo wegen. Het meenemen van zo’n zware viskist is natuurlijk niet het meest makkelijk. Wordt er direct uit de auto gevist, dan is dit geen probleem, maar vraagt het een stevige wandeling om de visplaats te bereiken, dan vraagt dit toch aandacht. Niet te min omdat een viskist kan beschadigen door een lange wandeling. De kracht die op de kist komt te staan is heel anders dan wanneer hier de hele dag op gezeten wordt. Met het dragen kan de kist torderen, met uiteindelijk de nodige schade. Het advies is dan ook om de viskist voornamelijk rechtop te vervoeren, met een viskruiwagen. 

 

Harde ondergrond

Veel Nederlandse kanalen zijn omringt door verharde paden. In deze paden kan het lastig zijn om een hengelsteun te krijgen. Ook bij het plaatsen van een paraplu tegen zon of regen leidt dit tot de nodige problemen. Bij de meer luxe viskisten is het mogelijk om deze uit te breiden met tot een half terras. Hierbij kan je denken aan het vastzetten van een tafel, voor aas, voer en dergelijken, maar ook je paraplu en verschillende hengelsteunen. Ontzettend handig als het niet mogelijk is om steunen in de grond in te brengen. 

 

Scheve ondergrond

Plaats een viskist altijd zo vlak als mogelijk. Is de ondergrond te oneven, zorg dan voor poten of plaats dit op een visplateau. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/