Adfunding
Image default
Gezondheid

De 3 effectiefste anti snurkmiddelen

Houdt het gesnurk van jouw partner je regelmatig wakker? Of snurk jij zelf met regelmaat je partner wakker? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een effectieve oplossing tegen snurken. Hieronder zetten we de 3 beste anti snurkmiddelen voor je op een rij. Doe er je voordeel mee.

1. CPAP-masker

Het CPAP-masker wordt als voorkeursbehandeling ingezet bij mensen die kampen met slaapapneu. Slaapapneu (voluit: het slaapapneusyndroom) wordt veroorzaakt doordat de luchtweg op bepaalde momenten geheel geblokkeerd raakt. Dit veroorzaakt ademstilstanden. Andere symptomen waar patiënten mee kunnen kampen zijn: nachtzweten, luid snurken, ochtendhoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Een CPAP-masker is een luchtpomp met slang en masker. Het pomp lucht het masker in door middel van een constante luchtstroom. Dit voorkomt een obstructie van de luchtweg. Hierdoor vinden er geen ademstops plaats. Ook het snurken wordt opgelost.

Het nadeel van heen CPAP-masker is dat er bijwerkingen kunnne optreden. Ook is het oncomfortabel om met het masker te slapen. Daarnaast is het een zeer duur middel, zo’n €600. Men raadt daarom aan eerst een ander anti snurkmiddel te proberen voordat men overgaat tot de aanschaf van een CPAP-masker. Je kunt het middel beter zien als een laatste redmiddel.

2. Anti snurkbeugel

De anti snurkbeugel is een laagdrempelig en effectief anti snurkmiddel. Het is een bitje dat de snurker ’s nachts draagt. Het pakt snurken bij de bron aan. Zoals we al konden lezen ontstaat snurken vaak door een blokkade van de luchtweg. Tijdens de slaap zakt de onderkaak naar achteren, samen met het zachte gehemelte en de huig. Door de blokkade van de luchtweg ontstaat er een turbulente luchtstroom, wat zorgt voor trillingen van de keelweefsels. Deze trillingen veroorzaken het snurkgeluid.

Een anti snurkbeugel zorgt dat de onderkaak naar voren wordt gehouden, waardoor de luchtweg gedurende de hele nacht vrij blijt en snurken geen kans krijgt. 

Het National Center for Biotechnology Information (NCBI) heeft de werking van de anti snurkbeugel uitgebreid onderzocht. Zo’n 90% van de snurkers heeft baat bij het middel. Ook KNO-artsen raden het aan.

Het beste ga je voor een anti snurkbeugel die je op je gebit kunt aanpassen. Als je dit bij de tandarts laat doen is dat erg prijzig. Gelukkig kun je ook online een anti snurkbeugel bij een betrouwbaar bedrijf bestellen. Deze kun je zelf op maat maken. Kies voor een aanbieder met vele positieve reviews, zoals Mr. Anti Snurk. Hier kost een beugel slechts €27,95 en heb je zelfs een proefperiode van 7 dagen.

3. Neusspreider

Ontstaat jouw snurkprobleem niet in de keelholte, maar in de neus? Dan heb jij baat bij een neusspreider tegen snurken. Een neusspreider bestaat uit twee buisjes die door middel van een u-vormig bruggetje met elkaar verbonden zijn. 

Je dient de buisjes zover als mogelijk in te brengen, zodat ze je neusgaten verwijden. Hierdoor komt er extra zuurstof binnen, wat zorgt voor minder snurkklachten. Ook slaap je dieper en rust je beter uit.